BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 17, 2009

salam maal hijrah 1431 H......imtihan qobul.....exam sem 1.....dan selamat study......

kepada sahabat2 sekelian.......sekian lama tidak update....ini shja yg dapat ku coretkan utk sekelian.....minta maaf bnyk2 kpd semua pembaca yg terasa pape ke sepnjang kehidupanku d dunia blog nie....doakan perjalananku d muka bumi mesir nie.....mulakan tahun baru maal hijrah ini dengan azam yg baru...kehidupan yg x berapa baik kpd yg baik...yg baik kpd yg lbih baik...yg lebih baik kpd yg terbaik....yg terbaik kpd beribu-ribu baik....SALAM TERBAIK DARIKU....

.................SALAM MAAL HIJRAH 1431 H IKHLAS JAUH DI PERANTAUAN.............





berhijrahnya Nabi Muhammad dari kota mekah ke kota madinah mngambil masa yg agak lama dlm usaha untuk mnyebarkan dakwah nya,oleh itu kita sebagai khalifah di akhir zaman ini x terasa kah akan pengorbanan Nabi Muhammad dlm utk menyebarkan dakwahnya.kita hari ini nak berkorbankan masa utk masa,harta serta diri pon x sanggup...apabila di soalkan apakah SUMBANGAN ANDA UNTUK ISLAM?? semua pakat dok pikiaq sejenak....apa yee??tepuk dada tnya iman.....'bukan penulis ini nak beletiaq tp sekadar peringatan kpd pembaca dan diri penulis sendiri....akhir kalam SALAM MAAL HIJRAH 1431 Hijrah...n selaku diri yg serba kekurangan nie....nak minta maaf kepada semua yg mengenali diri ini....

AZAM BARU....DUNIA BARU....KEJAYAAN BARU.............KEHIDUPAN KEHIDUPAN .............................KEJAYAAN BARU..................TAHUN BARU..............SEMUA BARU....................

____________________________________________________________________

iMtiHaN qoBUl???

di mana la aku selepas ini?? kulliah? markas bahasa arab?ishhh cam na nie....ya ALLAH tolong lah beri aku yg terbaik selepas ini....Mak....ayah....duhai...aku redha ja apa yg terjadi selepas nie....mungkin da hikmah selepas nie...ish cam na nak study nie...piqiaq bnyak benda nie.......


Ini lah perkara2 yg dok pikiaq oleh shbt2 ku sebelum keluaq natijah imtihan qobul....semua pakat dok kata ...ton kita nie cam2 ujiaan da...time form 1 qetu dah la kena mate n sains dalam BI nie mai kat mesir nie...first time plak 2 azhar wat silibus baqu utk plajar wafidat[slain mesir] kena duduki imtihan qobul yg mana x lulus x leh masuk tahun 1...pas 2 kena msuk kelas bhs arab kat markas azhar n hjg ton kena ambik peksa imtihan qobul 2 lagi... x lulus kena blik malaysia....2 lah ura2 yg ana dengaq....tp x kan nak blik malaysia.....hai piqiaq 1000 kali wei...ya ALLAH ya tuhanku...berikanlah kekuatan pada diriku....aku redha akan ketentuanmu selas ini....ya ALLAH yg maha pemurah lagi maha pengasih hani brikanlah aku hidayahmu........ya ALLAH....ohhh dirikuuu...........camna nie ....bila nak keluaq natijah nie,,,moga2 najah...aminujian2...imtihan qobul2...aku mesti kuatttttttttt

inilah antara dialog2 yg tertunggu2 oleh sahabat2 batch ton nie...mmg macam2 adegan laa...namun Alhamdullillah semua najah...mabruk keatas sahabat2 yg tabah menempuhi imtihan qobul....yg begitu mengelirukan sahabt2 skalian....tapi ingat!!semua ini ada hikmahNya.....


____________________________________________________________________

KEMPEN JOM HIDUPKAN STUDY.....................


Semperna musim exam nie......pakat2 la kita muhasabah diri....utk menenangkan emosi kita yg dikatakan agak emosi pd musim exam nie....oleh itu kepada sahabat2 yg rasa jiwanya kacau skit bnyaklah berzikir kpd ALLAH....memuji keindahan ilahi..n bnykkan melihat warna kehijauan...kerana menurut psikologi...warna hijau adalah warna ketenangan....seperti keindahan alam ciptaannya...time update nie x dak gambaq berkaitan exam...qasa gmbaq nie qasa tenang bngat....salam pengorbanan n keberkatan hati yg ikhlas....kpd shbt2 seperjuangan....kpd sahabt2 waktu yg ada nie jgn d sia2 jdilah sprti air terjun ini...yg sentiasa istiqomah mengalir kemuara....yg jiwa nya sentiasa berzikir kpd penciptaNYA......


SALAM PERSAHABATAN SEJATI DARI DIRIKU YG SERBA KEKURANGAN N KEBOLEHAN..........KPD SHBT2 D LUAR SANA....RAJIN2 LAH EXPLORE BLOG INI.....N INGAT!!! BERTUTUR BIAR BERHIKMAH...........

1 comments:

azhariah_explorer said...

test2 test kotak komen..





OK!



pasni myla komen no!
:):)